[Folklista] MICCS
Farkas Endre
endre.f at freemail.hu
2006. Feb. 14., K, 08:16:11 CET
A "MICCS"-sütés és evés már-már Erdélyben is falusi hagyománnyá
nőtte ki magát. Legalábbis ezt tapasztalom, amióta feleségem szüleinél
gyakorta megfordulok Csikszentdomokoson.
A "hegyen" eltöltött hétvégék elmaradhatatlan kellékévé vált a miccs, a
de a kert végében is megsütjük, ha úgy aalkul!:-)
Amit lényeges még elmondani szerintem ehhez a témához, hogy a
miccs semmit sem ér, ha nem parázs fölött, rácson van elkészitve.
A vendéglőkben legtöbbször olajban sütött miccset árulnak, aminek
nem sok köze van a szén felett sütötthöz, amit még sörrel is meg
szoktunk locsolni a megfelelő pillanatban... (és persze, sörrel érdemes
leöbliteni fogyasztás után is)
Hát ennyit tudok hozáfűzni a mititei-hez.
Üdv Bákóból!
endre
___________________________________________________________________________
Digitális fényképezőgépek, videokamerák, MP3 lejátszók a legszélesebb választékban!
FotoMarket - http://www.fotomarket.hu
További információk a(z) Lista levelezőlistáról