[Folklista] MICCS

Farkas Endre endre.f at freemail.hu
2006. Feb. 14., K, 08:16:11 CET



A "MICCS"-sütés és evés már-már Erdélyben is falusi hagyománnyá 
nőtte ki magát. Legalábbis ezt tapasztalom, amióta feleségem szüleinél 
gyakorta megfordulok Csikszentdomokoson.
A "hegyen" eltöltött hétvégék elmaradhatatlan kellékévé vált a miccs, a 
de a kert végében is megsütjük, ha úgy aalkul!:-)


Amit lényeges még elmondani szerintem ehhez a témához, hogy a 
miccs semmit sem ér, ha nem parázs fölött, rácson van elkészitve. 
A vendéglőkben legtöbbször olajban sütött miccset árulnak, aminek 
nem sok köze van a szén felett sütötthöz, amit még sörrel is meg 
szoktunk locsolni a megfelelő pillanatban... (és persze, sörrel érdemes 
leöbliteni fogyasztás után is)

Hát ennyit tudok hozáfűzni a mititei-hez.

Üdv Bákóból!

endre

___________________________________________________________________________
Digitális fényképezőgépek, videokamerák, MP3 lejátszók a legszélesebb választékban!
FotoMarket - http://www.fotomarket.hu





További információk a(z) Lista levelezőlistáról