[Folklista] z , zs, dzs

Szász József Árpád SzaszJ at olajterv.hu
2006. Ápr. 12., Sze, 16:51:30 CEST


Lankadt lelkű barátaim, (a " z zs dzs " hullámhosszán- tán nem is az utólsó)
 
elfáradtam, de nem adom fel és erre kérlek titeket is.
Nem egy József Attila, nem egy Ady szólt hozzánk, nem egy példa volt már a történelmünkben, amely megadta a lehetőséget, hogy felismerjük és megértsük a pőre élet rejtéjét, a jelen pillanatának bölcs megélését. Ígyhát se esélyem se szándékom nekem ezt pár összetákolt szóval bepótoltatni, de Agócs őszinte szavaiból is táplálkozva kérlek engedjétek be a fényt testetekbe lelketekbe, mert a fény az erős és gyógyítani képes. És a nap az minden nap felkel, töretlenül. És értünk is, nekünk is szórja sugarát.
Kedves barátaim, társaim az élet minden pillanatában ugyanazok a kísértések tesznek próbára, és kár szembefordulni inkább a harcművészetekből ihletve elengedni melletünk, sőt még az érkező lendületet is magunk hasznára elfogadni. Barátaim merítsünk tehát erőt abból az u.n. "lendületből" is. Csak egy kérdés van még, hogy mihez.
Azt pedig ki-ki maga kitalálhatja, legyen az a szeretet, tisztelet, alázat, felelősség, erkölcsösség, bölcsesség vagy hit a múltban a jelenben és a jövőben, hőseinkben és a jelenlegi társainkban. És ha ezek céljaink, akkor kiállunk érte minden pillanatban, nemhogy Most, amikor kockára van feltéve.
És barátaim végül jelzem, hogy én is kiállok és emelt fővel, derekasan viselem, mert minden befektetett pillanatot kamatoztatva visszakapom általatok, kik mertek tisztán élni és megosszátok azt az őszinte mosolyotokkal (amire nagyon vágyunk).
Töretlen hittel,
Szász József

 És vannak nagyon logikusan, célszerűen megszerkesztett, következésképpen hihetetleül szívós, alig változó nyelvek, és vannak olyanok, amelyeknek különféle történeti, vagy táji változatai alig hasonlítanak egymásra. Az egyértelmű, hogy a magyar az előbbi kategóriába tartozik, sőt, azt hiszem, hogy ez nem csak a nyelvre vonatkozik, hanem az egész kultúránk azért tudott ilyen nagy, asszimilatív erővel hatni a különféle szomszédnépekre, nemzetiségekre, mert erős volt. Kérdés, mennyire tud erős lenni MOST. Mert én úgy látom, hogy mára elgyengült, megfáradt, civakodó, enervált, gyáva, különféle idegen példákra csak felfelé tekinteni képes néppé váltunk, olyanná, aki idegenkedik még a saját, határontúli atyafiaitól is. És mindezekért manapság hajlamos vagyok önzően csak a saját egyéni dimenziómban gondolkodni, ugyanis a NEMZET a szememben egyre gyengébben teljesít.
 
Őszinte aggodalommal
 
Agócs Gergely

--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <https://list.folkradio.hu/pipermail/lista/attachments/20060412/ce943374/attachment-0018.htm>


További információk a(z) Lista levelezőlistáról