[Folklista] Hogyan teremtette az Úristen a magyar embert?

Petyko petya75 at freemail.hu
2003. Okt. 6., H, 14:48:29 CEST


Felmerült itt a magyar káromkodások internetes szótára, valamint Salamon Beja írta:

>>Hallottam valahol, hogy a magyar nyelv az egyik legválasztékosabb a világon. Ebbe beletartozik minden. A magyar népköltészetet azért tartom zseniálisnak, mert "virágnyelvvel" hihetetlen magasságokba tudta emelni akár a trágár kifejezéseit is.<<

Ehhez kapcsolódóan hallottam nemrégiben egy kis anekdótát egy zalai adatközlotol, Badacsonyi Lajos bácsitól (énekes, furulyás, citerás, mesélo, harmónikás, hegedus, fafaragó). Ezt azért írom le, hogy mint nép, legyünk önkritikusak saját magunkkal szemben.

Hogyan teremtette az Úristen a magyar embert? (Lényegi, nem szószerinti közlés.)

Miután már a Jóisten a Föld összes népét megteremtette, egyetlenegy népet kihagyott, a magyart. Mondta is a foangyalnak: a magyart nem akarom megteremteni, mert igen káromkodós nép a magyar [anakronizmus, KP. :)) ] Mire az azt válaszolta: Uram nem lenne tisztességes a magyarokat kihagyni, [szóval lenyomott egy ilyen "uniós dumát" :)) KP], stb. Erre a Teremto: na jó, itt van ez a nagy tök, gurítsd el. Az angyalsegéd nagy lendülettel elgurította, az megakad egy bokorban, amibol egyszer csak elotermett egy bogatyás, nagybajszú magyar paraszt, és elkáromkodta magát: "Hu, az anyja ... -t, [stb, stb.] de beütöttem a fenekemet!" Mire az Isten a foangyalhoz: Na látod, ezért nem akartam megteremteni a magyar embert!

--------- következ? rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <https://list.folkradio.hu/pipermail/lista/attachments/20031006/7c4cdd73/attachment-0017.htm>


További információk a(z) Lista levelezőlistáról