RE: [Folklista] határ

Kiraly, Endre endre.kiraly at hp.com
2003. Okt. 6., H, 09:04:19 CEST


Szerintem pedig a trágárság a régiségben is közönséges trágárság volt, mint ahogy most is. Igen, persze, hozzátartozott a népi kultúrához a közönségesség, dehát ma is hozzátartozik, sajnos nagyon is. Biztos, hogy sok minden volt a paraszti mindennapokban, amit azért nem feltétlenül sorolnánk abba a gazdag népi műveltségbe, amit ma annyira és annyian szeretünk.
 
Persze, nyilván vannak, lehetnek kifejezések, amik máshogy hatnak most, mint régen. De, ha a mai jelentésük ocsmány trágárság, akkor az ma úgy hat, ahogy hat, ez már csak így van. Én se szívesen hallok ilyeneket.
 
És, sajnos az ember manapság lépten-nyomon ezt hallja, olvassa mindenhol. Kár, hogy már itt is. Nem örülök neki, de azért leiratkozni nem fogok :-)
 
Endre

	-----Original Message-----
	From: Zsuzsa Hubbard [mailto:zsuzskafoldvari at hotmail.com] 
	Sent: Friday, October 03, 2003 10:40 PM
	To: A Folkrádió levelezo listája
	Subject: Re: [Folklista] határ
	
	
	Elolvasva a sajat irasomat,azt hiszem, erosebben fogalmaztam, mint szandekoztam. Kicsit finomitanek, nem akartam senkit sem megbantani...
	Ugy ertem,  bizonyara megvan az oka annak, hogy valaki valamiert megszeret egy par soros verset, csujogatast. Mint ahogy szerintem ez az egesz tanchazasba jaras is mast es mas jelent mindenkinek. 
	Zsuzsa

--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <https://list.folkradio.hu/pipermail/lista/attachments/20031006/3d4726ad/attachment-0017.htm>


További információk a(z) Lista levelezőlistáról