[Folklista] Vajon...

Pető Szabina feteke at freemail.hu
2010. Már. 16., K, 13:37:03 CET


>Bocsánat, de nem látom a fogalmi problémákat. Volt egy kulturális és zenei terület, ahova betört a magyar népzene. Most (évtizedek óta) van egy máik terület, ahova szintén betört. Az eredmény annyiban más, amenyiben eltérő a két zenei terület. Attól még a mechanizmus ugyanaz.

>És bármenniyre hihetetlen, sok ember téved be úgy egy táncházas helyre, hogy a feldolgozások fogták meg és már bele is csöppent abba, hogy feldolgozatlan népzenét halljon. Vagy nekem annyira speciális a baráti köröm, hogy 30-40%-ban innen érkeznek, vagy ez tényleg működik.

>Ám az egészből azt akartam hangsúlyozni, hogy rengeteg fiatal nagyon komolyan veszi a népzenét, a népi kultúrát. Többen vannak, mint bárhol máshol és nem fair őket szapulni nagy általánosságban, mert igenis átvették a stafétát és nem csak a táncházat viszik tovább, hanem egy olyan értékrendet, ami két-három generációval korábbról gyökeredzik. Gyűjtik, tanulják és tanítják nagy alázattal. Műkedvelőként nagyon nagyra tarom őket. Szerintem nincs itt olyan nagy baj, sőt! Ritkán szólok bele a vitákba, de úgy éreztem, ezt el kellett mondanom.

>Bízva a további szép útban és fejlődésben, szép napot kívánok mindenkinek sok-sok zenével:

> 

>Pető Szabina


<a href="http://ad-emea.doubleclick.net/clk;223247875;46892748;b?http://www.mkb.hu/lakossagi/hitelek/lakashitelek/mkb_bubor_plusz_hitelprogram/index.html?cmp=mkb_bubor_lakashitel_2010_tavasz_freemail_link" target="_blank">Árfolyamkockázat nélküli lakáshitelt keres, könnyen átlátható kamatokkal? Ezt nyújtja az MKB BUBOR Plusz Hitelprogram!</a>


További információk a(z) Lista levelezőlistáról