[Folklista] MICCS

K. Demeter Erika demery at citromail.hu
2006. Feb. 14., K, 09:38:50 CET





A jó miccs titka-ha hiszitek, ha nem- a több napos érlelés!!!
 Nagyon fontos,a többféle hús összetétel:disznó, borjú,juh,ritkábban bárány.
 A hagyományáról azt tudom elmondani, hogy kevesen értenek az előállításához, de előfordul. Például az én nagyanyám Székelyszáldoboson (Erdővidék), kiválóan elkészíti a miccshúst még ma is,(nagyapám mészáros volt,és mindig volt a háznál több féle hús, ugyanis régebb falun még "húsban fizették ki " a mészárost ), pedig manapság az üzletben is lehet kapni lefagyasztva.


 Üdv. Kis-Demeter Erika



-- Eredeti üzenet --
Feladó: Farkas Endre <endre.f at freemail.hu>
Címzett: lista at list.folkradio.hu
Elküldve: 08:17
Téma: [Folklista] MICCS





A "MICCS"-sütés és evés már-már Erdélyben is falusi hagyománnyá 

nőtte ki magát. Legalábbis ezt tapasztalom, amióta feleségem szüleinél 

gyakorta megfordulok Csikszentdomokoson.

A "hegyen" eltöltött hétvégék elmaradhatatlan kellékévé vált a miccs, a 

de a kert végében is megsütjük, ha úgy aalkul!:-)





Amit lényeges még elmondani szerintem ehhez a témához, hogy a 

miccs semmit sem ér, ha nem parázs fölött, rácson van elkészitve. 

A vendéglőkben legtöbbször olajban sütött miccset árulnak, aminek 

nem sok köze van a szén felett sütötthöz, amit még sörrel is meg 

szoktunk locsolni a megfelelő pillanatban... (és persze, sörrel érdemes 

leöbliteni fogyasztás után is)



Hát ennyit tudok hozáfűzni a mititei-hez.



Üdv Bákóból!



endre



___________________________________________________________________________

Digitális fényképezőgépek, videokamerák, MP3 lejátszók a legszélesebb választékban!

FotoMarket - http://www.fotomarket.hu







---------------------------------

Tá

_________________________________________
INTERNETES NYELVTANULÁS!
Tanulj meg 2006-ban ANGOLUL, NÉMETÜL a Médiabóval!3 Féle intenzitás; 3 Szint; Hanganyag CD-k; Ingyenes konzultáció!Bővebb információ és jelentkezés...


További információk a(z) Lista levelezőlistáról