[Folklista] MICCS
K. Demeter Erika
demery at citromail.hu
2006. Feb. 14., K, 09:38:50 CET
A jó miccs titka-ha hiszitek, ha nem- a több napos érlelés!!!
Nagyon fontos,a többféle hús összetétel:disznó, borjú,juh,ritkábban bárány.
A hagyományáról azt tudom elmondani, hogy kevesen értenek az előállításához, de előfordul. Például az én nagyanyám Székelyszáldoboson (Erdővidék), kiválóan elkészíti a miccshúst még ma is,(nagyapám mészáros volt,és mindig volt a háznál több féle hús, ugyanis régebb falun még "húsban fizették ki " a mészárost ), pedig manapság az üzletben is lehet kapni lefagyasztva.
Üdv. Kis-Demeter Erika
-- Eredeti üzenet --
Feladó: Farkas Endre <endre.f at freemail.hu>
Címzett: lista at list.folkradio.hu
Elküldve: 08:17
Téma: [Folklista] MICCS
A "MICCS"-sütés és evés már-már Erdélyben is falusi hagyománnyá
nőtte ki magát. Legalábbis ezt tapasztalom, amióta feleségem szüleinél
gyakorta megfordulok Csikszentdomokoson.
A "hegyen" eltöltött hétvégék elmaradhatatlan kellékévé vált a miccs, a
de a kert végében is megsütjük, ha úgy aalkul!:-)
Amit lényeges még elmondani szerintem ehhez a témához, hogy a
miccs semmit sem ér, ha nem parázs fölött, rácson van elkészitve.
A vendéglőkben legtöbbször olajban sütött miccset árulnak, aminek
nem sok köze van a szén felett sütötthöz, amit még sörrel is meg
szoktunk locsolni a megfelelő pillanatban... (és persze, sörrel érdemes
leöbliteni fogyasztás után is)
Hát ennyit tudok hozáfűzni a mititei-hez.
Üdv Bákóból!
endre
___________________________________________________________________________
Digitális fényképezőgépek, videokamerák, MP3 lejátszók a legszélesebb választékban!
FotoMarket - http://www.fotomarket.hu
---------------------------------
Tá
_________________________________________
INTERNETES NYELVTANULÁS!
Tanulj meg 2006-ban ANGOLUL, NÉMETÜL a Médiabóval!3 Féle intenzitás; 3 Szint; Hanganyag CD-k; Ingyenes konzultáció!Bővebb információ és jelentkezés...
További információk a(z) Lista levelezőlistáról