RE: [Folklista] leiratkozás

Szász József Árpád SzaszJ at olajterv.hu
2004. Már. 31., Sze, 16:31:10 CEST


Nándi kérésére szólok most hozzá, de azt hiszem a kérése nélkül is reagálnék a legutóbb elhangzottakra.
Először is sajnálatomat fejezném ki az iránt, hogy Vavrinecz András leíratkozott a listánkról, de (mint írta) bizakodva várhatjuk, hogy amint lehetősége lesz rá máris újra felíratkozik. (Én személy szerint drukkolok ennek és még annak is, hogy mások számára is elérhető legyen, beleértve a szolgáltatások árát is, valamint, hogy akiknek megadatik ez a lehetőség éljenek is vele és osztozzanak meg egymás véleményeiben, vegyenek részt a folkrádió levelezési forumán, fogyasszanak minket..

Erre a hírre való reagálásokról: 
-	nem szerencsés a dramatizálás és a hirtelen (a saját érzelmeit nem kifejező) reagálás, felhozva más személyeket, mert ezek hangulatkeltésekhez vezetnek, és a tények ismerete nélkül is ráhangolja az embereket, hogy itt az idő és tenni kell valamit.ezáltal pont a probléma (ha épp erről van szó) marad megoldatlanul.
-	Éppen ezért örülök a Tamás reagálásának, megnyugtat, hogy éberen figyeli és vigyáz a "fórum" tisztaságára, a céljaira (osztom a véleményed Tamás).
-	nem akarom lesöpörni Nándor aggodalmait, sőt kiváncsi lennék, hogy mik azok. De hát nem gondolhatjuk komolyan egyikünk se, hogy a H.H. igazgatójának nem kellene biztosítani a levelezési lehetőséget, és hogy mi vagyunk azok, akik leírhatjuk, felállíthatjuk azokat a követelményeket, amiknek meg kell felelnie. Amúgy meg elég méltatlan is vizsgálat alá vetni, főleg annak tükrében, hogy nem tudunk az érdemeiről, de egyáltalán a munkásságáról. Nem gondolhatjuk komolyan, hogy azszerint nevezték ki, hogyan brácsázik stb... Azt viszont tudhatjuk, hogy létrejött egy ilyen intézmény (amiben gondolom, megvannak az érdemei), ami működik és tudjuk milyen céllal, láthatjuk az eredményeit és a jövőt is elképzelhetjük (lásd az újonnan épülő székházat, ahol majd rengeteg új kutatási, fejlesztési terület felszinre kerülhet stb..). Kérdezzünk efelöl, érdeklődjünk, javasoljunk, vitatkozzunk (arról is akár kinek mi a gagyi), jelenjünk meg az ilyen fórumokon és mindamellett, hogy egymás közt is, de legfőképpen azokkal, akik ezekben a munkákban részt vesznek és illetékesek. Mindezt azért, ahogy Pávai is mondta, hogy segítsük munkájukat.
A táncháztalálkozóról:
-	a fent említettek szellemében eljutattom az észrevételeimet ezzel kapcsolatban a szervezőknek (erre még készülök).
-	A zsúfoltság kellemetlenségei, nyűgei és a szervezésben történt hibák ellenére is örömteli volt, hogy ilyen nagy volt az érdeklődés, a jelenlét. A sok kiváncsi tekintet, a már-már gyerekes őszinteségű arcok egyszerűen lenyügöztek, és még nem is szólva a sok fiatal éppen csak még zenélgetni, táncolgatni tudó palántákról, egészen a megérett, a kulturát tudatosan ápolni, megtanulni vágyó családfőkről, családokról .
-	Mindez még jobban megerősíti bennem a hitet, hogy részt kell venni, hozzá kell tenni magunkat, tudásunkat, hogy egyre kevesebb szálka kerüljön a selymes, finom, tiszta bőr alá, és megnehezítse a felhőtlen öröm megélését.
-	Bebizonyosodott, hogy minezek eléréséhez nem a tömegeket kell megváltoztatni, hanem magunkat (a szervezést, a zenélést, táncolást, a tanításokat, hozzáállásunkat) és ezeket a változásokat biztosan szintén megéli a tömeg és azáltal változik az összkép.és mondhatjuk, hogy alig várjuk, hogy újból ott lehessünk.
Üdvözlettel,
Szász József
2004-03-31 Budapest
--------- következő rész ---------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: kelemen.doc
Type: application/msword
Size: 27136 bytes
Desc: kelemen.doc
URL: <https://list.folkradio.hu/pipermail/lista/attachments/20040331/15fbdf11/attachment-0016.doc>


További információk a(z) Lista levelezőlistáról