[Folklista] Badacsonyi Lajos - Juhász Zoltán

KOVACS Peter Freemail petya75 at freemail.hu
2004. Aug. 2., H, 09:20:13 CEST


Beszéltem Juhász Zoltánnal.

Természetesen nem ő intézte úgy a dolgot, hogy Badacsonyi Lajos származási helye ne, vagy rosszul legyen feltüntetve a szennai és az Egyszólam tábor beharangozójában.

Nem feltételezi a szándékos félrevezetést (Zala megye rossz hírének keltését, és hasonlók), vagy hogy valaki reklámszempontokból Somogyot szerepeltessen Zala helyett (hiszen szerinte a "somogyi népzene", és egyáltalában a "népzene" sem kellően népszerű. Szerinte csak hiba történt.

Három éve csak a Lajos bácsi anyagával, a gyűjtéssel, feldolgozással, stb. foglalkozik, de mivel nem szándékosságról, hanem hibáról van szó, ezért a dolog nem háborítja föl, mint a kezdetekkor engem, csak sajnálja a dolgot.

Valóban ki lesz adva egy CD a zalavégi Badacsonyi Lajos bácsi anyagával, de a monográfia újrakiadását nem tervezik, ill. ezt nem tudja megígérni.

A beszélgetés további összefoglalását mellőzném, nehogy valamit rosszul, vagy félreérthetően idézzek, hiszen remélem, hogy Juhász Zoltán meg fogja nézni az archívumot - az elérhetőséget megadtam -, sőt azt is remélem, hogy valamilyen formában hozzá is fog szólni a kérdéshez, kifejti a véleményét, stb.

Így, vele együtt teljes a kép szerintem, ezért a magam részéről a vitát lezártnak tekintem (persze ha ő hozzá fog szólni, az érdemi hozzászólás lesz, amire lehet, hogy érdemes lesz nekem is újból hozzászólnom, nem vitatkozó szándékkal természetesen).

Kovács Péter
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <https://list.folkradio.hu/pipermail/lista/attachments/20040802/2c631bd9/attachment-0017.htm>


További információk a(z) Lista levelezőlistáról