[Folklista] kritika

Szabo Laszlo szablaszl at bonyhad.tvnet.hu
2003. Okt. 23., Cs, 14:06:33 CEST


Sziasztok!
Érdeklődéssel olvastam Beja és Pávai István nagyon is helytálló véleményét a folkmozgalmon belüli - nem létező - kritika szerepéről, arról, hogy milyennek is kéne lennie. Igaza van Istvánnak, mikor azt mondja, hogy szükség lenne egy un. lektorátus-félére, amely kiszűrné a durva "vadhajtásokat". Beja azt írja, hogy a "saját köreinken" belül (ez saját értelmezés) senki sem vállalkozik arra, hogy "csúnyát" mondjon valakire. Ez biztosan így van.
És most elérkeztünk ahhoz a ponthoz, ami nekem régóta kényes kérdést jelent. Vagyis, hogy a táncház-mozgalom nem vállt-e belterjessé, egy saját farkába harapó kígyóvá. Kinek készülnek a CD-k? Kiknek szólnak a koncertek?
Természetesen "magunknak" is, de azoknak is, - és talán elsősorban azoknak - akik kiszolgáltatottjai egy konzum-idióta álkultúrának, akik talán keresnének valami mást, valami jobbat, de nem érinti meg őket az, ami túlságosan "szakmai", vagy számukra unalmasan egyhangú. Ezzel nem kívánok senkit megbántani, de egy "kívülálló" számára ilyen lehet 40 percnyi kalotaszegi vonós muzsika, akármennyire brilliánsan virgázik is a prímás.
Szóval csak arra szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy ne dugjuk a fejünket a homokba, vegyünk tudomást a "külvilágról" is, hátha tanulságos véleményeket kapunk egy nem saját fészekalj-beli kritikustól is. 
Üdv mindenkinek: Szabó Laci
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <https://list.folkradio.hu/pipermail/lista/attachments/20031023/3ff8431d/attachment-0017.htm>


További információk a(z) Lista levelezőlistáról