Re: [Folklista] határ

Dóka Krisztina doka at zti.hu
2003. Okt. 3., P, 09:12:16 CEST


Kedves Károly!
Eventiával én is egyet értek abban, hogy a szóban forgó dolgok életünknek szerves és természetes részei. A parasztemberek szerelemrol és szexualitásról szóló vallomásaira, népköltészetére és ábrázoló muvészetére a szimbolikus és árnyalt kifejezésmód mellett valóban jellemzo a szókimondás, amit akár obszcénnak és trágárnak is nevezhetünk. Tudnunk kell, hogy a hagyományos kultúrához hozzá tartozik, hogy ezekrol a témákról sokkal nyíltabban beszélnek/beszéltek. (Bár ha belegondolunk a médiából és a köznapi beszédbol felénk zúduló káromkodásáradatra...)
Egyébként ahogy István is írta boven akad érdekes és olvasmányos néprajzi írás, ami a témával foglalkozik. Amennyiben érdekel valakit szívesen küldök egy rövidebb ajánló listát.

Károly! Amennyiben zavarnak a folklór ilyen megnyilvánulásai, akkor ajánlom, hogy ezeket a leveleket ne nyisd meg, nem kötelességed elolvasni oket. Pont ezért írunk mindig a levelekhez témamegjelölést, hogy ha egy téma nem érdekel, vagy esetleg (mint a Te esetedben) zavar, akkor ne kelljen beleolvasnod.

Üdv: Dóka Kriszti
 ----- Original Message ----- 
 From: Nickl Károly 
 To: lista at list.folkradio.hu 
 Sent: Thursday, October 02, 2003 7:44 PM
 Subject: [Folklista] határ


 Tisztelt moderator!

 Amennyiben nem tudja leállítani a jelenleg a folklistán végbemeno trágárkodást, kérem töröljön a listáról. 

 Nagyon kár, hogy táncházosoak így minosítik saját magukat.

 Végül egy idézet a honlapukról:

 "..A levelezolistát elsodlegesen a népmuvészetet, népi életmódot kedvelok számára alakítottunk ki. Célunk az volt, hogy az egymástól elszigetelten élo, egymás érdeklodését nem ismero, esetleg ötleteikben szövetségesre vagy kritikusra vágyók egymásra találhassanak. A levelezolista lehetové teszi, hogy a listára feliratkozók könnyen kapcsolatba kerüljenek az azonos érdeklodésu társaikkal. A listára mindenkit szívesen várunk, amennyiben majdani hozzászolásai köthetok a lista céljaihoz és a listatagokat az nem zavarja.


 Köszöntéssel 

 Nickl Károly

------------------------------------------------------------------------------


 _______________________________________________
 Lista mailing list
 Lista at list.folkradio.hu
 http://list.folkradio.hu/mailman/listinfo/lista

--------- következ? rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <https://list.folkradio.hu/pipermail/lista/attachments/20031003/1cc3ea89/attachment-0017.htm>


További információk a(z) Lista levelezőlistáról