[Folklista] Bukovinai tánctanítás

Szabo Laszlo szablaszl at bonyhad.tvnet.hu
2003. Nov. 4., K, 23:48:17 CET


Sziasztok!
Először is egy hír: november 22-23-án Bonyhádon a művelődési házban a Székely Szövetség rendezésében bukovinai székely táncok tanítása lesz. A táncokat Radák Jani (Pécs) tanítja, akit érdekel, jöjjön! További tudnivalók: Bonyhád, Művelődési Központ, Hitter Zsolt szervező, tel.: 74-451-455
Más: Nem tudom kinek adjak igazat a "setét" kontra "sötét" vitában, de azt hiszem szívem szerint a helyi dialektust részesíteném előnyben. Őszintén sajnálom, hogy a "hivatalossá" tétel eredményeként mind jobban eltűnnek a nyelvi színek beszédünkből. Gyerekkoromban még sportot űzhettem abból, hogy az idegeneket beszédjük alapján próbáltam beazonosítani származási helyüket illetően. Ma ez már egyre kevésbé menne. Mindenesetre a kíváncsiságomat felcsigázta Sötétpatak, mihelyt tehetem, elmegyek oda, mert még nem voltam.
Még valamit: néhányan nézzétek meg a levelező programotok kimeneti beállítását, mert nálam néhány levélben a hosszú ő és ű háromjegyű számok formájában jelenik meg. Lehet, hogy nálam is, akkor szóljatok.
Üdv mindenkinek: Szabó Laci.
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <https://list.folkradio.hu/pipermail/lista/attachments/20031104/b684d7a7/attachment-0017.htm>


További információk a(z) Lista levelezőlistáról