[Folklista] pályázat

Halmi Aranka gubajanosne at gmail.com
2010. Jan. 27., Sze, 00:25:44 CET


Kedves Listások!
Bocsánat, hogy ezt beküldöm, de itt, azért szerintem sokan vannak olyanok, akik hangszeresként, vagy szóló énekesként szeretnének érvényesülni, vagy tanulni. Alább olvasható a pályázat.
Üdv: Aranka

Fischer Annie zenei előadóművészi ösztöndíj

 

 

Pályázók köre:  1980. január 1. után születettek.

 

Benyújtási határidő:      2010. február 12.Pályázat célja: Tehetséges fiataloknak segítséget nyújtson a pályakezdéshez, kedvező feltételeket teremtsen szólista pályájukra való felkészülésükhöz.

 

Támogatás összege: 80 000 Ft/hó.

 

Támogatás időtartama:2010. március 1 - 2011. január 31.Egyéb:            Ösztöndíj.

 

Pályázatról részletesebben:

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium megbízásából a Filharmónia Budapest Nonprofit Kft. ösztöndíjas pályázatot hirdet fiatal hangszeres és énekes szólisták részére.

Az ösztöndíj célja, hogy tehetséges fiataloknak segítséget nyújtson a pályakezdéshez, kedvező feltételeket teremtsen szólista pályájukra való felkészülésükhöz. Az ösztöndíjak odaítéléséről az Oktatási és Kulturális Minisztérium által felkért szakmai kuratórium dönt, amely folyamatosan figyelemmel kíséri az ösztöndíjasok tevékenységét.

Ösztöndíjban részesülhet: évente 10 fő.
Pályázhatnak: 1980. január 1. után születettek.
Az ösztöndíj időtartama: 2010. március 1 - 2011. január 31.
Az ösztöndíj bruttó összege: 80 000 Ft/hó.

Az ösztöndíjat az időszakra szóló programmal lehet megpályázni. Az ösztöndíj több személynek megosztva is adományozható, egy pályázó legfeljebb három alkalommal nyerheti el. Az ösztöndíjasnak a pályázati évben, illetve a pályázati évben kezdődő hangversenyévadban (2010. márciusától 2011. augusztus 31-ig) minimum 10, különböző műsorú, tiszteletdíj nélküli koncert fellépést kell teljesítenie és igazolnia a hangversenyszervező által kiadott dokumentummal és az előadás hivatalos programjával. Az ösztöndíjasok munkatervük megvalósításáról, eredményeikről két alkalommal (2010. december 31-ig, és 2011. augusztus 31-ig) kötelesek beszámolni.
Az ösztöndíjas köteles részt venni egy - a Filharmónia Budapest Nonprofit Kft. által szervezett - nyilvános kulturális rendezvényen, valamint vállalja, hogy fellépései alkalmával feltűnteti, hogy Fischer Annie ösztöndíjas. A pályázatot elnyert ösztöndíjasokról a hangversenyrendező irodák, a fesztiválszervezők és a külföldi magyar kulturális intézetek tájékoztatást kapnak.

A pályázati kérelemhez csatolni kell:
1. Szakmai önéletrajz,
2. A főiskolai, egyetemi diploma másolata,
3. A pályázó művészeti területén dolgozó két elismert tanár, vagy művész ajánlása,
4. A pályázó repertoárjának listája, amely tartalmazzon XX. századi és magyar kortárs művet/műveket is,
5. Adatlapot.

A pályázatokat elektronikus formában, vagy 10 nyomtatott példányban a Filharmónia Budapest Nonprofit Kft. irodájában kell benyújtani személyesen munkaidőben vagy postai úton. Felelős munkatárs: Széll Ágnes, cím: 1075 Budapest, Kazinczy u. 24-26., Telefon: 266-1459, e-mail: filharm at hu.inter.net; szell.agnes at hu.inter.net.
Beadási határidő: 2010. február 12.
Az elbírálás határideje: a beadási határidőt követő legfeljebb 30 munkanap.
Az ösztöndíj megvonható, ha az ösztöndíjas vállalt kötelezettségének nem tesz eleget.
Az ösztöndíjat a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus folyósítja.
A pályázati kiírás és adatlap beszerezhető az Oktatási és Kulturális Minisztérium ügyfélszolgálati irodáján és a Filharmónia Budapest Nonprofit Kft. irodájában, továbbá letölthető a minisztérium, illetve a Filharmónia Budapest Nonprofit Kft. honlapjáról (http://www.okm.gov.hu, http://www.filharmoniabp.hu).

___________________________________________________________________________
További információk a(z) Lista levelezőlistáról