[Folklista] Fw: Boldog új évet!

strack orsolya strackorsi at yahoo.com
2010. Jan. 21., Cs, 10:37:19 CET


Büszkén használom fel egyik tanítványunk kedves levelét arra, hogy tánctanfolyamainkra csábítsalak Benneteket. Szeretettel várunk mindenkit a Hagyományok Házába!

Strack Orsolya


----- Forwarded Message ----
From: Farkas Orsolya <farkaso at freemail.hu>
To: strack orsolya <strackorsi at yahoo.com>
Sent: Tue, January 12, 2010 3:11:14 PM
Subject: Boldog új évet!


Kedves Orsi!
 
Voltam az ....... tánctanfolyamon is két alkalommal, ott voltak még néhányan a mi régi tanfolyamunkról is. Utána természetesen összeröppentünk és véleményeztük ezt a tanfolyamot. A konklúzió: az Orsi és Gyuri tanfolyama mennyivel jobb volt és mennyire meg lehetett rajta tanulni pontosan, elegánsan táncolni.
 
A mi tanfolyamunkon az utolsó két hónapban már mindenkivel jó volt táncolni! Mindenki vezetett, forgatott, ismert jó pár figurát, nem csak a legfrissebbeket.
 
Mindenkinek tudtuk a nevét. Párcserekor mindig mondtunk egy-két kedves szót a másiknak, és ez se Gyurinak, se neked nem szúrta szemedet "most nincs idő ismerkedni" felkiáltással. Egy-egy nehezebb figura után tudtunk három szót beszélni a párunkkal. És ennek ellenére tanultunk legalább annyit, mint a másik helyen most. Tényleg igazi társaság alakult ki, egymással beszélgettek az emberek előtte, utána, és nemcsak korosztályokon belül. Most is örülünk egymásnak, akárhol is futunk össze azóta.
 
Mindig ismételtük a figurákat (sokszor a könyökünkön jött ki, már mindenki viszketett, hogy tanuljunk már valami újat is), de kellett, mert ha néhány hétig nem került elő egy-egy figura, a fiúk el is felejtették.
 
Gyuri az unásig gyakoroltatta az egyes figurákat, aztán leült a földre és nézte a lábakat, kinek hogy megy. És nem sajnálta az időt, ha valaki kérte, külön megmutatta a figurát és lépésekre lebontva gyakoroltatta az ügyetlenebbekkel addig, amíg mindenkinek jól nem ment. Volt idő és lehetőség odamenni hozzá, hogy nézzél, mondd meg, mit lépek rosszul.
 
És nem restellt elkapni egy-egy lányt, hogy vele is megmutassa fiúnak, mit is kell csinálni. Rólad külön nem is beszélve, akinek nem derogált beállni a "béna" fiúkhoz, hogy tudják, mennyire kell megforgatni, tartani a lányt, esetleg pótolni a hiányzó lányokat. És igenis feltűrted a szoknyádat, hogy jól láthassák a lábadat, hogyan lépsz. Külön körben gyakoroltuk még az egyszerűbbnek tűnő lánylépéseket is. Külön, sokszor gyakoroltuk a forgást, megbeszéltük a technikáját, hogyan tartom a karom, hogyan lendítek a karommal, utána a lábammal, hogyan fordulok, hova nézek. Így, ha már kijöttem a gyakorlatból, is tudom, mit kell itthon gyakorolni, mire kell figyelni.
 
Ha valaki nem jól lépett, egyenesen odamentetek hozzá és megmondtátok, mi a rossz és hogyan kellene jól csinálni, és addig nem hagytátok békén, míg nem ment neki. Persze az ember azt szereti hallani, hogy ő tökéletes, de ha nem veszi észre magán a helytelen lépéseket, hogyan fejlődjön.
 
Nagyon köszönöm a munkátokat, örülök, hogy erre a tanfolyamra járhattam.

A csütörtöki tanfolyam nekem időben nem megfelelő, inkább a másik, a hétfői-keddi. Remélem, találkozunk akkor, addig is minden tanfolyamot keresőnek felhívom a figyelmét az igényes tanításotokra.

Farkas Orsi


      


További információk a(z) Lista levelezőlistáról