[Folklista] Magyarok Erdélyben és Magyarországon

Bakonyi István Sityu bakonyii at yahoo.com
2010. Ápr. 22., Cs, 10:20:50 CEST


Kedves Györgyi!

Érdekel a téma, főleg, hogy nem is tudom pontosan, mire gondolsz.

Kérlek fejtsd ki bővebben. És kérlek változtass kódolást, ha teheted, alig tudtam elolvasni a leveled.

Üdv.

Sityu
________________________________
From: Ötvös Györgyi <otvos.gyorgyi at aranytiz.hu>
To: lista at list.folkradio.hu
Sent: Thu, April 22, 2010 9:38:01 AM
Subject: [Folklista] Magyarok Erdélyben és Magyarországon

Kedves Listatagok!

Hosszú ideje elszomorít, hogy azt tapasztalom, az erdélyiek és a magyarországiak között egyre nő a feszültség. Azt pedig határozottan ijesztőnek tartom, hogy a táncházasoknál is ezt látni, pedig a közös érdeklődés még inkább össze kellene hogy kössön bennünket. Egy ilyen lélektani helyzetben sokkal jobban oda kellene tudni figyelni arra, ki mit mond, mit tesz szóvá. Olajat tenni a tűzre nem vezet jóra, sőt!

Az emberek értelmi és érzelmi intelligenciája sehol sem azonos, nagyok a különbségek. Tennünk kellene végre közösen valamit, mert ha állandóan csöndben vagyunk, ne csodálkozzunk azon, ha előbb-utóbb egy kalap alá vesznek az erdélyiek bennünket.

Szigorúan véve ez a téma nem tartozik a folklista profiljába, s talán ezért is hallgattunk többen sokáig. Viszont szerintem az ügy súlyosabb és komolyabb annál, hogy időnként ne lehetne kivételt tenni. Mind a folklista, mind az erdélyi lista tagjainak többsége táncházas, vagy szimpatizáns. Bánatomat azok érthetik meg igazán, akik mindkét listát rendszeresen olvassák. Tiszta szívből örülnék, ha elindulna egy őszinte párbeszéd az erdélyiekkel. Mondja ki  végre a fájdalmait, sérelmeit mindenki, kezdjük az alapoknál, s próbáljuk végre megérteni a másikat, közeledjünk egymáshoz! MAGYAROK VAGYUNK MINDANNYIAN!!! Tiszteljük az erdélyieket többek között azért is, hogy magyarságuk megmaradása érdekében mennyi mindent tettek, miket kellett kiállniuk évtizedeken keresztül!
 Kisebbségben élni mindig nehezebb! Mire végre egymásra találhatnánk, elveszítjük egymást? Ezt, ugye nem engedhetjük meg magunknak!?

Szeretettel: Ötvös GyörgyiÖtvös Györgyi

kulturális programszervező

06-20-3174-748

--------- következõ rész ---------
Egy nem text típusú csatolt állomány át lett konvertálva...
Név: nem elérhető
Típus: application/octet-stream
Méret: 27338 bytes
Leírás: nem elérhető
Url : http://list.folkradio.hu/pipermail/lista/attachments/20100422/04dabd0a/attachment.dll       


További információk a(z) Lista levelezőlistáról