[Folklista] Szolnok

Ziku Evantia evantiaz at freemail.hu
2008. Sze. 16., K, 21:53:37 CEST


FolkdanceNet, magyarul NéptáncHáló címmel nagyszabású zenés-táncos programot rendeznek szeptember 19-én és 20-án Szolnokon, ahol két napon át Jász-Nagykun-Szolnok megye 17 táncegyüttese, valamint hét testvérmegyéjének néptáncos és hagyományőrző csoportjai találkoznak - mondta el a megyei közgyűlés elnöke a társrendezőkkel közösen tartott keddi sajtótájékoztatón.Fejér Andor hozzátette: a kultúrák közötti párbeszéd európai évében megvalósuló kezdeményezést eredményes pályázat után anyagilag támogatta az Európai Bizottság.

Az elnök tájékoztatása szerint a Tisza-parti városba több száz hazai és több mint száz külföldi résztvevőt várnak, határainkon túlról az olaszországi Asti, az angliai Durham, a romániai Hargita és Máramaros, a franciaországi Dordogne és Somme megyékből valamint a lengyelországi Tarnów járásból érkeznek együttesek.

A rendezvény legfontosabb célja, hogy megteremtsék a testvérmegyék és -települések néptánccsoportjai és a működésüket segítő önkormányzatok közötti európai hálózati együttműködés kereteit. Erre egy új, bővíthető európai honlapot (www. folkdancenet.eu) készítettek, amely bemutatkozási lehetőséget biztosít a csatlakozó együtteseknek, testvérvárosoknak, testvérmegyéknek és fóruma lehet a lakosság közötti információcserének.

A tervek szerint szeptember 19-én, pénteken nyitányként az olasz zászlóforgató csoport mutatkozik be a szolnoki Hild téren, majd este Szolnok megyei együttesek lépnek színpadra az Aba-Novák Kulturális Központban. Szeptember 20-án, szombaton délután a Hild téren felállított szabadtéri színpadon a vendég és hazai néptáncosok felváltva követik egymást produkcióikkal. Ezt követően este - ugyancsak az Aba-Novák Kulturális Központban - a gálaműsoron a táncosok közös koreográfiát is összeállítanak jellegzetes európai néptánc elemekből.


<br><br>________________________________________________________<br><a href="http://ad.hu.doubleclick.net/clk;207578212;29713789;t?http://www.citibank.com/hungary/homepage/redir/into/42/07.htm">

Próbálja ki a Malév-Citibank Hitelkártyát 0 Ft első éves díjjal és ajándékozza meg magát bónusz repülőjeggyel! Részletek

</a>További információk a(z) Lista levelezőlistáról