[Folklista] 30 éves erdélyi táncház születésnap: szeptember 29. Csíkszereda

Panek Kati panekkati at yahoo.com
2007. Május. 9., Sze, 11:32:36 CEST


Levelek,listák, névsorok érkeznek.
És folyamatosan szól a mobilom.
A megszólításunk 3 napja indult útjára.

Máig visszajelzett:

Dés,(Bodóbán János)Nagyvárad(Makkai Zoltán),Temesvár(Burus Endre,Makkai Zoltán,Czerán Csaba),Szatmár(Nagy Orbán),Kolozsvár(Könczei Csongor),Marosvásárhely(Czerán Csaba,Kocsis László)Csikszereda(Rangyák József,Szalay Zoltán),Székelyudvarhely(Jobb Levente,Nagy Boróka)Szamosújvár,(a két Balázs - Bécsi testvér)Gyergyószentmiklós(Török Zoltán),Brassó(Henning János)Jászvásár(Szász Enikő)

Ezekből a városokból ígértek segítséget:kezdik összeírni kik voltak a régi rendszerben táncházasok s kik azok,akik ma is táncházzal foglalkoznak.
És segít folyamatosan Pávai István,és Deák Gyula,Péterffy Csilla, Kerezsi Csongor és Kati,és Kiss Dénes,aki arra kért olvassam be a megszólítást a marosvásárhelyi rádióba.

Jó tudni ,hogy első szóra mindenki igyekszik segíteni.
Jó tudni, hogy sokan vagyunk és számíthatunk egymásra.

Ha 2o településen csak 2o táncházas lett volna 3o év alatt, az is mindjárt 4oo táncházas...
Vajon hányan voltunk s  vagyunk összesen???
Ha ilyen lélekkel segít mindenki ,mint a fentebb felsoroltak,hiszem: hamarosan kiderül!
Köszönettel és szeretettel
panekkati

Kedves Földim, Kincses Kolozsvári Panek Kati!
 
1980 körül András Mihállyal közösen indítottuk be Désen a Táncházat. Kezdetben a mag a gimis magyar diákok voltak. Magánháznál tartottuk a magunk módján. Még Zoli bácsi is lejött egy párszor és jó tanácsokkal látott el. Gallov Ferencéknél volt a házban a táncház, teljesen illegálisan,  házi bulinak volt beállítva. Gázsáék is muzsikáltak, a Palatkai bandát is meghívtuk. Tőkés László is törzstag volt, ezért dupla illegalitásban léteztünk. Ej de szép idők voltak. A semmiből csupán a lélek erejével élve simogattuk kicsi szorvány magyar létünket. Terelgettük magunkat nagy lelkesedéssel bízva egy jobb világban. Hát megjött a jó világ és vizet se vihet azoknak az időknek. Ha a Jó Isten úgy akarja és lesz egészségünk, akkor remélem együtt ünnepelünk mindnyájan.
Nagyon jó ötletnek tartom, hogy mindenkit aki tett valamit az Erdélyi táncházmozgalomért szívesen láttok. Jó hogy nem sablonosodik el a szervezés és remélhetőleg előkerülnek régi motorosok szép számmal. Nem bíztos, hogy mindenki olyan bátor, hogy leírja mit tett vagy mivel járult hozzá a magyarságunk fennmaradásáért, ezért szépen kérlek, bíztasd az embereket hogy jelentkezzenek, mert mindenkire most igen nagy szükség van.
 
Szeretettel a csonka honból, Fiúka.
 
 
 30 éves az erdélyi táncház
Ezt ünnepeljük  szeptember 29-én, Csíkszeredában.
Mindenkit szeretettel várunk, aki 1977 és 2007 között  táncházas volt, vagy ma is tevékenyen az.
Aki hallja adja át!
 
Aki ismer olyan veterán erdélyi táncházast, aki a kezdeti időkben, táncházat szervezett-tanított, muzsikált például Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Sepsiszentgyörgyön, Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen, Nagyváradon, Szatmárnémetiben,Nagybányán, Nagykárolyban, Désen, Szamosújváron, Kézdivásárhelyen, Aradon,Temesváron, Gyergyószentmiklóson, Marosludason, Székelykeresztúron, Brassóban,de akár Medgyesen, Szebenben, Segesváron, Enyeden vagy Barótón, vagy bármelyik más erdélyi településen, el egészen  Jászvásárig vagy Bukarestig, az kérjük, jelezze a Hargita Székely Népi Együttesnek(office at hargitatanc.ro) a Romániai Magyar Néptáncegyesületnek ( office at neptanc.ro ) vagy írjatok a panekkati at yahoo.com -ra.
 
Azt szeretnénk, ha senki sem maradna ki!
Ha segíthettek,ne legyen rest senki:segítsetek.
 
Aki hallja, adja át!


 
____________________________________________________________________________________
No need to miss a message. Get email on-the-go 
with Yahoo! Mail for Mobile. Get started.
http://mobile.yahoo.com/mail 


További információk a(z) Lista levelezőlistáról