[Folklista] Fw: 070621-i Zene Unnepe_A Parizsi Magyar Intezet palyazatot hirdet

Fehér Anikó aniko.duna at t-online.hu
2007. Már. 20., K, 19:22:50 CET


nem tudom szabad-e, de továbbítom. hátha érdekel valakit.
üdv.:
Fehér Anikó

----- Original Message ----- 
From: Institut Hongrois 
To: Institut Hongrois 
Sent: Tuesday, March 20, 2007 5:44 PM
Subject: 070621-i Zene Unnepe_A Parizsi Magyar Intezet palyazatot hirdet


 A Párizsi Magyar Intézet pályázatot hirdet 
a párizsi Zene Ünnepén való részvételre 
világzene kategóriában 

 
A Zene Ünnepét először 1982-ben rendezték meg Franciaországban, Jack Lang, az akkori francia kulturális miniszter felkarolta a kezdeményezést. Azóta is minden évben, az összes francia településen legalább egy koncerttel vagy utcabállal megemlékeznek a zenéről ezen a napon. Európai méretűvé 1985-től vált az ünnep, azóta a kontinens számos országában rendeznek koncertsorozatokat és teremtenek igazi fesztiválhangulatot minden év június 21-én. A mára nemzetközivé vált rendezvény gondolata akkor is, most is ugyanaz: kicsiknek és nagyoknak, szegényeknek és gazdagoknak egyaránt ingyenessé és ezáltal elérhetővé tenni a zenét. A Franciaországban valóban tömegeket megmozgató esemény alapvető célja vidámságot és felszabadultságot kelteni a köztereken, az utcákon, ahol délutántól éjfélig szinte minden sarkot kisajátít a muzsika. 
 
A Párizsi Magyar Intézet (PMI) ez alkalomból a tavalyi évhez hasonlóan önálló, szabadtéri helyszínen szeretné felvonultatni a magyar tehetségeket. A PMI szándéka, hogy több zenekar számára biztosítson lehetőséget a francia közönség előtti bemutatkozásra, ezért pályázatot hirdet a színpadi fellépésre. A pályázat nem titkolt célja a helyi muzsikáláson túl, hogy a kiutazó zenekarok a kint töltött maximum 6 nap alatt saját csatornáikon elindulva, önállóan megszervezhessék következő franciaországi turnéjukat. A PMI ehhez segítséget biztosít, de a szervezést nem vállalja magára. 
 
Olyan zenekarok jelentkezését várjuk, akik szívesen képviselik hazánkat a magyar népzene gyökereiből táplálkozó, de a XXI. század zenei stíluselemeit is felhasználó muzsikájukkal. 
 
A jelentkezésnek tartalmaznia kell egy legalább 20 perces, saját hanganyagot rögzítő CD-t, digitális fotót és egy legfeljebb A4-es oldal terjedelmű leírást a zenekarról (kontakt, történet, stílus, tagok, egyéb fontos közlendők). 
 
Pályázati határidő: 2007. április 16. 
 
A PMI a beérkezett hanganyagok alapján 2-5 együttest választ ki és hív meg a francia fővárosba, hogy "Magyar sarok" nevű színpadán játszanak 2007. június 21-én, 16 és 23 óra között. 
 
A PMI biztosítja a zenekarok kiutazását és elszállásolását Párizs szívében (6 nap / fellépők + 1 fő erejéig), és igény esetén tanácsokkal segíti őket a további koncertek szervezésében. Vállalja a fellépő zenekarok anyagainak eljuttatását a francia sajtóhoz, valamint a helyszínen terjesztendő francia nyelvű információs anyagok elkészítését (zenekaronként 500 db szórólap), továbbá a zenekar bemutatkozó anyagának megjelentetését a www.instituthongrois.fr honlapon. 
 
Jelentkezését a Párizsi Magyar Intézet alábbi címén várjuk: 
"Zene Ünnepe" 
Institut Hongrois 
92, rue Bonaparte 
75006 Paris - France 
 

Bővebb információ az alábbi e-mail címen kérhető: zeneunnepe at orange.fr 

 
Párizs, 2007. március 20.                                      Párizsi Magyar Intézet 
--------- következő rész ---------

--------- következő rész ---------
Egy nem text típusú csatolt állomány át lett konvertálva...
Név: nem elérhető
Típus: image/jpeg
Méret: 5588 bytes
Leírás: nem elérhető
Url : http://list.folkradio.hu/pipermail/lista/attachments/20070320/c922c087/attachment.jpeg 
--------- következő rész ---------
Egy nem text típusú csatolt állomány át lett konvertálva...
Név: 070621-i Zene Unnepe_A Parizsi Magyar Intezet palyazatot hirdet.doc
Típus: application/msword
Méret: 129536 bytes
Leírás: nem elérhető
Url : http://list.folkradio.hu/pipermail/lista/attachments/20070320/c922c087/attachment.doc További információk a(z) Lista levelezőlistáról