[Folklista] Javítható

Nagy István tancos at EUnet.yu
2007. Dec. 16., V, 15:12:31 CET


A vita sok kérdést vetett fel - olvassuk. Talán itt a listán kellene csoportosítani, és utánna a FÓRUMBAN külön-külön elindítani a "beszélgetést".
DE Pávai és Agócs "lezser" bemuatatkozása is tetszett, és lehet, hogy a folkrádió honlapján egyik menű alatt lehetne ilyen bemutatkozásokat (akár képpel kiegészítve) lehetővé tenni ? !, h. bárki - bármikor a listán írogatókat egy kicsit közelebbről "megismerje"!

.... csehek agyában zűrzavar...a szlovákok is csak most ébredeznek... : itt délszláviában (ex YU ) is elég FURA a helyzet. És h. mi magyarok nagyon jó helyzetben vagyunk ... ennek (talán) mindannyian ÖRÜLÜNK, de (talán) kötelességünk is, h. ne romoljon a helyzet hanem tovább javuljon!

_________________________

A lista megnevezésével (tartalmával) kapcsolatos tudás hiány ezen a listán néha zavaró - néha fájó. 
A népzene (népművészet) iránti ALÁZAT és TISZTELET (legalább azok iránt akik átadták nekünk /nektek a népzenét, nem azért h. elmismásoljuk, hanem hogy éppolyan tiszán és csiszoltan adjuk tovább az utánnunk következő nemzedéknek ahogy kaptuk) egy kicsit nagyobb szerepet kaphatna!

Természetesen az ellen szerintem senkinek sincs kifogása, hogy az új zenét CSINÁLÓK, JÁTSZÓK és HALLGATÓK találják ki a nekik tetsző elnevezést, és hozzanak létre (ha még nincsen) egy új listát és éljenek boldogan! Amint olvashattuk Pávai és Agócs is a népzenén kívűl más zenét is szertnek, és lehetséges, hogy olyan listákon is rajta vannak, írogatnak... DE AZT A TÉMÁT NEM HOZZÁK erre a listára!

Remélem e lista modárátora is késszen áll a beavatkozásra ... További információk a(z) Lista levelezőlistáról