RE: [Folklista] Népzenei Megasztár

Szász József Árpád SzaszJ at olajterv.hu
2006. Jan. 3., K, 11:22:34 CET


Nekem tetszik a +sztár a TV2-n, és üdvözlöm a Duna Tv kezdeményezését is. És általában üdvözlöm a kezdeményezőket, akik nem csak beszélni képesek arról, mit akarnak, hanem megis teszik. Kellene tanulni tőlük! 

Tetszik, mert embereket láthatok, hallhatok, akik mégiscsak tudatosan állnak ki a nyilvánosság elé és vállalják ízlésvilágukat, véleményeiket és tudásukat. Vállalják énjüket, és képviselik, ki ahogy tudja. És vállalják határozatlanságukat, hiányosságaikat is. 

Tetszik azért is, mert ismertet, gondolkodtat hogy hol állunk ma. És ha elég nyitottak vagyunk hasznunkra vállik. Megszülheti bennünk a saját hangunkat...

Persze minden hozzáállás kérdése. Ki tudom-e nyitni a fülem? És tudok-e magamra figyelni? Hogy ne a manipulációknak dőljek be, hanem csak aktivizáljam a bennem alvó gondolkodót, alkotót, döntéshozót. És megtudom-e őrizni higgadságomat, éberségemet hogy a saját hatótávolságomon belül maradjak...Mindezeket a képességeket el kell sajátítani a felnőtté váláshoz. 

Az új demokráciák jellemzője pont az, hogy mindenki a másét akarja jobban csinálni. Mikor ébredünk fel, hogy a miénket kellene jól csinálni? És nem vállveregetésekért, dícséretekért, jutalomért, hanem mert bennünk az a mérce. És az a jutalom, ha megcsinálhattuk, jobban és jobban napról napra. És a kúltúra megbecsülését, az alázatot sem lehet megkövetelni, megrendelésre, kérésre adni, hanem példamutatással képviselni.

Az, aki úgy tudja képviselni, annak mindegy, hogy egy vetélkedő vagy show műsor keretében vagy az autentiukus, természetes kőzegben teszi, annak mindenhol ugyanaz az értelme. És ezt az értelmet szeretném én látni egyre több emberben. És bízok benne, hogy az eljövendő Duna TV-s műsor is csak szélesíti fogja azt a sávot ahol mindezek láthatóvá vállhatnak.

 

Fel a fejjel emberek, a miénk lehet ez új esztendő is csak használjuk ki Isten segedelmével 

Szász József 

2006-01-03

--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <https://list.folkradio.hu/pipermail/lista/attachments/20060103/ff2a9056/attachment-0018.htm>


További információk a(z) Lista levelezőlistáról