AW: [Folklista] A nagy könyv

Becker Tibor ETR.ETE1 Tibor.Becker at elinebgtraction.at
2005. Már. 17., Cs, 09:25:22 CET


Ha a mai liberális értelmiségiek és a hivatalos kulturpolitika nem próbálnák Wass Albertet háttérbe szoritani, akkor én is egyetértenék azzal, hogy mindenki arra szavazzon akire akar. De sajnos ma még nem adatik meg az egyenlö esély. S hiába van nekem is egy tucat kedves iróm és azok müvei, Wass Albert valamiben többet ad mindannyinál. Súlyos emberi értékeket közvetít nekünk megfontolásra, átgondolásra. S ezen értékek miatt támogatom a Wass Albertre való szavazást.

Másik szempontból nagyon nagy badarságnak tartom a szavazást : 1 nem tükrözi a valóságot, mert csak a szavazók kedvenceit tudjuk meg. Akik nem  szavaznak de olvasnak, azokról semmit. 2./ A szavazás eredményét lehet politikai nyomásra manipulálni és így visszaélni vele (ma ez sajnos még elképzelhetö). 3. / Én magam sem tudnám kiválasztani Wass Albert müvei közül sem melyik a kedvencem, mert 1 kivételével mindegyik nagyon tetszett.
 
Harmadik dolog, hogy a folklistához is legyen köze ;-)))) Wass Albert nagyon sok müvében gyönyörüen írja le azokat az embereket és tájat ahonnan a  néptáncaink és népzenéink egy részét kapjuk. S ezeket megismerve lesz "kerek a világ".  
Tibor 


-----Ursprüngliche Nachricht-----
Von: lista-bounces at list.folkradio.hu [mailto:lista-bounces at list.folkradio.hu] Im Auftrag von Tóth János
Gesendet: Donnerstag, 17. März 2005 08:57
An: lista at list.folkradio.hu
Betreff: [Folklista] A nagy könyv

... De, hogy miért is van 
értelme az "akciózásnak"! ....


További információk a(z) Lista levelezőlistáról