[Folklista] Most olvastam Lukács Lilla levelét

Demeter Viktor vdemeter at axelero.hu
2004. Jan. 8., Cs, 19:00:54 CET


      Kedves Lilla és mindenki!


Én nem gondolom úgy, hogy olyan nagyon sokan elítélnék a néptáncot. A fiatalok meglehet, hogy bohók, könnyelműek, s eszerint mondanak is egyet s mást, de ennek ellenére véleményem szerint nem minden szavuk igaz. Elképzelhető, hogy régen, amikor még a nemzeti eszmékért lelkesülni tudott a fiatalok nagy része, akkor sokkalinkább meghallgatásra talált volna a tánc problémája, sőt meg is nézték volna, de manapság is nem egy fiatalt érdekel, műveli vagy csak titkon nézi.
  Ez épp olyan, mint a költészet. Én pl. tizennyolc éves vagyok, és verseket írok. Érdekel valakit verseim halmaza? Nem... Néhány barátomat tudom csak fölmutatni - épp úgy, ahogy te kedves Lilla -, akik olvassák s talán még szeretik is verseimet. És ez elég az embernek?
  Mi emberek telhetetlenek vagyunk, mindig többet akarunk, s természetes módon szeretnénk, hogy megbecsüljenek, szeressenek és tiszteljenek minket magunkért és tetteinkért. S tetteink közé tartozik a tánc és az írás is.
  Én pl. még táncolni sem tudok, de megvallom őszintén, semmit. Tény, hogy ez azért is lehet, mert vak vagyok, s valahogy soha nem érdekelt annyira a testnek e nagyszerű kibontakozása, hogy keressek valakit, aki megtanít.
  Egyébbként lehet, hogy a mai fiatalok csak a világ hatása alatt állnak, s nézve a sztárokat, a lötyögéseiket azt képzelik, hogy az jó, hogy az az igazi.
  Nem tudom, de annak nagyon örülök, hogy fiatal hölgy hozzászólását is láttam e témában!

        Üdvözlettel:
            Demeter Viktor
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <https://list.folkradio.hu/pipermail/lista/attachments/20040108/d506af0f/attachment-0017.htm>


További információk a(z) Lista levelezőlistáról