Re: [Folklista] FW: hozzászólás vagy anyanyelvi szinten

Salamon Beata beja at axelero.hu
2004. Jan. 6., K, 01:40:18 CET


Ne haragudj, de HH ide, HH oda (én is HH), akkor is igaza van a Gyuszinak! Pedig nem szoktunk ilyen dolgokról beszélni.
 Az, hogy ki, mivel, mennyit keres, az az ő dolga. Az, hogy egyébként azt csinálja, amit SZERET, az az ő egyéni szerencséje. Azt hiszem, majd minden népzenész nevében elmondhatom, hogyha gyerekekről van szó, erejükön felül vetik bele magukat a feladatba. Főleg, mivel mindannyian tudjuk, hogy nincs rá pénz... De engedtessék meg, ne a mi dolgunk legyen állandóan karitatív tevékenységet folytatni, inkább egy kicsit odafönn kéne megpiszkálni valakiket, hogy figyeljenek oda a saját "jövőjükre".
 Azt meg egyenesen kikérem a népzenészek nevében, hogy nem ismersz hajléktalant köztük... Tudtommal még senki nem jutott arra a szintre, hogy a muzsikálásából jutott volna az otthonához! Hogy mennyi pénz lenne elég? Szerintem ez a lista NEM erről szól........
Bízom benne, hogy nem személyeskedni akartál, csak én vagyok érzékenyebb az átlagnál...
33 év hegedüléssel a hátam mögött (20 év tanítással) elmondhatom, hogy ennél biztos tehettem volna többet is a gyerekekért. És vagyunk még így egy páran.
A szekszárdiak mellett azért még megemlíteném a Kolompos zenekart is. Mellesleg, egyik csapat sem dolgozik "ingyér"."Gomb-ér" viszont mindenki, ha gyerekekről van szó.

A klasszikus zenészekről csak annyit még, hogy sajnálatos módon az ismerőseim közt egyre több a pályaelhagyó, vagyis a "haknista", nem tudom, hány százalékuk keres jól, de én olyat nem ismerek...
Egyébként nincs harag...  :-)
Üdv: Beja
 ----- Original Message ----- 
 From: bcili 
 To: lista at list.folkradio.hu 
 Sent: Monday, January 05, 2004 11:29 PM
 Subject: [Folklista] FW: hozzászólás vagy anyanyelvi szinten


  

 Ne haragudj Gyula!

 De mindketten a HH-ban dolgozunk, és ezt meg tudjuk a büfében beszélni.

 Nem a zenészekről akart szólni amit leírtam. Inkább a szakmáról. Kérlek koncentráljatok a gyerekekre, mert jelenleg hajléktalan, koldus népzenészt nem ismerek. Olyan viszont sok van, akinek kevés jut. De nem csak a népzenészek nélkülöznek ebben az országban. Náluk sokkal többen vannak, akiknek nemcsak pénzük nincs, de zenéjük sincs. Kérlek Gyuszi. Havonta mennyi pénzzel lennél megelégedve, hogy a saját és a családod igényei ki legyenek elégítve? Azután nézz körül és lásd, hányan élnek még így sem. Ez nagyon fájó pont ma ebben az országban. 

 Amit Szekszárdon csinálnak azt országosan kéne.

 Ha a népművészet a színpadokon úgy tudna művészetet nyújtani, ahogy Presser Pici a Popfesztivállal.

  

 Visszatéreve a gyerekekre, lehet hogy az a baj, hogy ez a szakma még nem termelte ki a maga pedagógus hagyományait. Nem teljesen tiszta a kép.

 Én is csak tapogatózom. De kérlek a HH dolgozói ne támadjanak, mert én sem őket akartam támadni. Különben is mi bármikor konferenciázhatunk erről a témáról vagy kerekasztalbeszélgethetünk vagy megtehetünk mindent, amit a munkakörünkben elvárnak tőlünk, bár én inkább többet tennék, ha lehetne.

 Bocsássatok meg, senkit nem akartam bántani, de dől belőlem a szó és most elzárom magam.

 Üdv

 bcili
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <https://list.folkradio.hu/pipermail/lista/attachments/20040106/42926d4e/attachment-0017.htm>


További információk a(z) Lista levelezőlistáról