[Folklista] Badacsonyi Lajos

KOVACS Peter Freemail petya75 at freemail.hu
2004. Aug. 2., H, 08:41:49 CEST


Ezt írtam a minap:

>>...és engem kezdetben kizárólag az 1. pont (a "polgárjogi") zavart ebben a
kérdésben. Ez nem lehet néprajzi vita tárgya, most ettől tekintsünk el.<<


...illetve ezt nem szabadott volna belekeverni az elején (én erről nem is beszéltem az első levelemben), mert ezért volt a fölösleges vita, a félreértés. 

Nem is pontos ez a "polgárjogi" meghatározás ebben a konkrét esetben, hanem inkább az "adminisztratív" lenne jó. Egy táborról szóló meghívóban, tehát egy _hivatalos_ közlésben minden résztvevőnek a hovatartozása pontosan kellene, hogy megjelenjen. Ennyi.

Azóta beszéltem valakivel, aki informált (csak hogy az idegen szavaknál maradjunk... :-P ), hogy a Badacsonyi Lajos monográfiájához Juhász Zoltán és Keszey Tivadar elkészítette a hangzómellékletet (az öreggel), és az valamikor kiadásra fog kerülni (szerintem a Vajda József által írt monográfiát is érdemes akkor újranyomni, hiszen anno nem készülhetett annyi példány; és akkor így a kotta - és hangzóváltozatot együtt árulhatnák). Itt már biztos, hogy helyesen fog szerepelni a lakhely (mint ahogy a monográfián is - a címet és a szerzőt, és egyéb adatokat egy korábbi levelemben idéztem).

No de nézzük, mit szól mindezen dolgokhoz Juhász Zoltán maga (most megpróbálom felhívni egy-két régi számon, de ha valaki tudja, hogy most egész pontosan milyen számon lehet elérni, légyszi közölje velem privátban).

Kovács Péter
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <https://list.folkradio.hu/pipermail/lista/attachments/20040802/fc6742e3/attachment-0017.htm>


További információk a(z) Lista levelezőlistáról