[Folklista] kepek

Szász József Árpád SzaszJ at olajterv.hu
2005. Okt. 11., K, 13:43:52 CEST


Szia,
Azt írtad, hogy "... ha a miénk olyan értékes, hogy-hogy nem tudjuk eladni ...".Hát...
- miért akarnánk eladni?
- az érték fogalma szubjektív, vannak piszok drága dolgok, amikért nem adnék egy vasat sem, mert nekem nem értékesek
 
"Hisz az a mondás is igaz, valami annyit ér amennyiért el lehet adni." - inkább így mondanám: valami annyit ér valakinek, amennyiért hajlandó megvenni. Hisz másnak lehet hogy nem ér semmit...
 
A többivel nagyjából egyetértek :)
 
Sanyi

Szia Sanyi, és a többiek
 
 ... miért akarnánk eladni? Ez jó kérdés. Tényleg. El akarjuk? Mit gondoltok erről?
 
Én szerintem vannak akiknek bizony van eladó portékájuk, úgy tárgyi mint szellemi és vannak, akiknek nincs de szeretnének venni, és vannak akik nem szeretnének semmit stb.
És egyetértek abban, hogy mindenkinek annyit ér, amennyiért hajlandó megvenni és másnak meg nem ér semmit, márcsak ilyenek vagyunk, láthatjuk. De ha azon hőbörgünk, hogy a másik miket ad és hogyan, akkor nem lehetünk eredményesek.
Véleményem szerint érdemes eladni jó terméket, a bevétel (üzlet) céljából is, erkölcsi szempontból, de önmegvalósításból is. Hogy egy konkrét példával éljek, itt van pld. a gyógyszeripar. Kellenek-e gyógyszerek? Mi számít jónak?
Hogyan terjedt el, vállt ismerté használata? 
Bizonyára sokan vagyunk, akik tudjuk mit ér a jó zene, a hagyományok tisztelete, átvétele, annak részesévé vállni, előnyeit kamatoztatni. Közösséghez tartozni, összetartozni...az értékek közzététele..a vitaminok fogyasztása...
Azt is láthatjuk mivel jár ennek elvetése, kihagyása, a ránk dumált termékek fogyasztása, az immunrendszer legyengülése...a betegségek elterjedése, járványok (szellemi, lelkire gondolok) stb. 
És kérdem én, akarunk-e beleszólni eme folyamatokba, tehetjük-e, felelősségünk-e? Sok kérdés van, és elsősorban rajtunk múlik, mit tudunk tenni. És érdemes megcselekedhető dolgokat kitüzni, mégha apróbbak is azok.
Pld. egy aprócska dolog: a másikat meghallgatni. Megcselekedhető, nem? Vagy nem is olyan aprócska?
 
Sz P. kösz az indulatmentes visszajelzést, egyetértek tartalmával.
 
Üdv,
Sz J. 
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: http://list.folkradio.hu/pipermail/lista/attachments/20051011/265d5329/attachment-0015.htm 


További információk a(z) Lista levelezőlistáról